店名:Gram cafe & pancakes地点:尖沙咀弥敦道100号The ONE菜式:日式班戟餐牌:咸班戟同甜班戟,班戟有梳乎里款式又有热香饼款式。其他野如三文治,法式多士,雪糕,雪花冰,沙冰,梳打,咖啡,茶,果汁,汽水。另外都有午市套餐。蟹肉忌廉意粉 $78 另加一蟹肉忌廉意粉上枱时就闻到好香!幼身spaghetti捞有满满白汁,面头放有蟹肉,中间有明太子同大量紫菜丝。意粉捞埋洋葱,可加添口感。呢款意粉够al dente ,而且够汁又咸香,好味道,热辣辣好正!招牌梳乎厘班戟 $138 另加一招牌梳乎厘班戟每日3次限量发售,有出炉时间。招牌梳乎厘班戟一客三大件排得高一高,服务员小心翼翼上枱,每件都有返一定厚度,真系热辣辣上枱。最上面加一pat热溶牛油,伴有一大pat非常香滑同甜丝丝嘅忌廉,同埋一小兜枫糖浆,最后洒上糖霜。班戟外皮有少少金黄色,入面就白雪雪,米味浓。口感方面,班戟真系几松软,不过又唔会太一阵风食完唔饱,都几有口感。配忌廉食真系正。今餐两款食物都好正!餐厅位于大商场The One,地点方便,餐厅环境呈开放式,感觉开扬。
店名:Gram cafe & pancakes
地点:尖沙咀弥敦道100号The ONE