2019-05-17 578 浏览
一直经过维园,都会见到呢间餐厅!!好sharp好sharp嘅little bao neon sign~之前去过中环𠮶间食佢嘅雪糕,都已经觉得好正,成日经过想食嘅时候都无位。今次除左雪糕仲食咗其他嘢😋😋我地叫左个truffle fries! 一嚟就觉得几靓仔,有啲小黄瓜同蘑菇喺到🥰truffle味又好浓郁。不过不过,最出色都系佢啲薯条。薯条质地系脆,唔系淋身,又唔会太干。捞埋啲嘢一齐食,都好夹。真心推荐大家嚟食叫依个。之后叫左2个包😋pork belly bao系另外一样must叫item! 个包烘过,所以系有小小脆同香口啲。入面有紫洋葱青瓜,朒肉依啲比较肥腻嘅嘢,加上紫洋葱同青瓜就中和返。依个包味道真系一流!另一个包系fish tempura bao,依个就有啲失望喇😭个鱼太干身,成件事就系超级干😭最后点少得ice cream bao! 系绿茶加炼奶味,同埋salted caramel味!系热辣辣嘅炸馒头加冻冰冰嘅雪糕,好正~个人推介salted caramel味!又咸又甜咁😂drink方面,两杯野饮都同想像中嘅差唔多,唔会话太甜,酒嚟讲都好畀诚意,唔会净系落小小咁。p.s. staf
一直经过维园,都会见到呢间餐厅!!

truffle  fries

之后叫左2个包😋
pork  belly  bao

fish  tempura  bao

最后点少得ice cream bao!
ice  cream  bao

yuzu  leaf

osman’s  fizz

p.s. staff都几friendly同热情😂问我朋友系唔系rapper😂

truffle  fries
pork  belly  bao