2019-10-06
系山区返工,讲真,lunch迟左出去去,唔驶旨意落去食南记果d平野,公司近soho,唯有系附近揾食。行过闻到好香,劲肚饿既队长于是就拉埋同事冲左入去!队长见到有个叫Hong Kong U既包有菠萝,好爱菠萝既队长二话不说就落order!嗱!如果赶时间/大班人就要谂谂,因为佢人手好少,得一个人煮,逐个包整系劲耐,不过佢逐个新鲜整就真系香喷喷!包面有芝麻同埋都轻轻煎过,几香,份量都大份,除左主角汉堡扒,仲有烟肉、煎蛋、菠萝,同埋鸭油薯条,先赞下块汉堡扒同烟肉,汉堡扒好juicy,肉质都松软,至于点解要赞块烟肉呢?因为佢唔会煎到变肉干,好怕食到呢种烟肉,同埋少一点肥羔,似食火腿多一点,食汉堡包肥、油就一定架啦,夹块菠萝感觉会好一点。至于鸭油薯条,比平时食既香好多,而且干身唔油,食到停唔到口!如果唔系lunch time食,配埋啤酒更一流!
如果唔系lunch time食,配埋啤酒更一流!