2012-09-27
个人很欣赏的一间咖啡店!无论是店内装潢、店员服务都值得俾个赞!事源同朋友去上环影相,谂住上环咁多特式cafe,点知openrice左好多间都摸门钉!因为系星期日,无附近office人既生意做!好失望啊,而仲有开门既cafe又逼爆人!朋友就推介左呢间。个日去到要坐bar 台,因为地下既大台同埋楼上都full左。同埋地下系大台,如果人少系要同人地搭台坐架,楼上咩环境就唔知啦,无上去睇~因为朋友唔饮咖啡,所以叫左个朱古力,朋友话好好饮我就嗌左个mocha。一般铺头既mocha都系偏甜,我明明唔钟意咁甜但每次去唔同既咖啡店都会带住希望叫一杯试下。我对咖啡唔系好熟悉,但都知道mocha有两种,一种系espresso+奶+可可粉;另一种系就系带有朱古力味既莫卡咖啡豆。我地一般系出面饮到既都系前者,所以咖啡味好多时都唔够出同偏甜。但呢间一d都唔甜,除左咖啡味出返哂黎,仲有淡淡既朱古力味(可惜我个时无深究呢间既mocha系边种)。然后仲order左个意粉&cake同朋友share。个意粉非常精致(如果以一个正常人既食量,净系食一碟、唔食其他小食之类一定唔够),仲有我觉得意粉既价钱同味道唔成正比,d虾亦
因为朋友唔饮咖啡,所以叫左个朱古力,朋友话好好饮
overall黎讲,各方面都唔错的一间店子。会再黎饮咖啡,或者加件cake;但食正餐就唔会啦。