2016-05-10
真系唔知已经食过几多次Smile 谋杀过几多杯雪糕 Smile一直高居于我心目中第一位 质地软滑挺身 款式又多又靓 味道亦非常出色 简直无懈可击多数黎食都会选择配料最丰富既Golden Smile或者Wild Summer 呢款The Garden其实亦非常受欢迎 虽然配料较少 不过有时难免希望转换一下口味 顺便多试一款款式 而且价钱平得多The Garden ($53)配料包括红桑莓脆棒、千层酥网、桂花啫喱、草莓蛋白脆及自家制牛油Crumbs 再淋上荔枝玫瑰汁红桑莓脆棒上面沾有红桑莓脆糖粒 有点黏牙 不过Smile既脆棒真系味道一流 怪不得可以成为招牌商品之一 更开设专门店出售草莓蛋白脆并唔似一般既Meringues食落只得砂糖甜味入口即化 而系酸酸甜甜脆口有质感 好食得多 怕甜既人都绝对会钟意呢款配料开头以为桂花啫喱同桂花糕味道一样 食落觉得桂花啫喱并无桂花糕咁重桂花味 质地都无咁结实 本身唔太钟意食桂花糕 都觉得味道唔错Homemade crumbs系永远不可或缺既无敌配料 讲过不下数十次 亦难以形容我对佢既热爱程度
The Garden ($53)
The Garden