2015-03-16
今年身体唔多好,所以常常因为病倒而食唔到美食。大一岁希望身体能够健康啲,所以生日饭拣左呢间地中海素菜。 湾仔星街被打造成为一条soho食街,带挈埋系月街既酒吧,当然也不少得Maya Cafe。呢度静中带旺,人气够,但位置比较舒服,喺闹市入面揾到一个小小空间舒舒服服食一餐饭实属难得。 今次第一次成功用Tablemap book枱,非常方便,而且仲有email notification,不过我觉得如果餐厅有电话double confirm booking会更好。 由于我同男朋友下午果餐食济左,差啲食唔落晚餐,我地犹豫左好耐食乜好。店员好耐心同我地介绍食乜好,同埋佢可以清楚咁讲到每种食物同食材既特式同味道,我觉得服务态度真系几好! 由于太多餐冇食菜,我地先点左个沙律Greek Salad with Feta Cheese($115),希腊沙律都几多料,有车厘茄、青瓜片、洋葱、红灯笼椒。我都系第一次食沙律有红灯笼椒,都几好食!Feta Cheese系山羊奶芝士,软软地,又唔会太腻,少少咸,食多几粒都唔觉太饱。至于沙律个sauce我估有及醋、柠檬汁同橄榄油。不过除左呢几样我估仲有其他香料,呢种味
虽然最后我地食唔哂,因为上一餐太济肚了,但我地都觉得食呢餐系冇错既。因为真系好fresh!店员既service系非常之好!希望有机会再来!