2020-11-16
自从食咗榴梿T,我已成为唯港荟铁粉!几乎每次出新T,我都会去试!🤤临近圣诞,今次佢哋嘅下午茶仲联乘Godiva!我其中一个好爱嘅朱古力品牌!当然立即秒Book食好西啰~🤤同榴梿Set一样,今次系列由榴梿王子Danny设计主理,共有10款咸甜点心,嫌唔够喉,大堂仲有部Godiva雪糕机,任食特浓朱古力软雪糕!专门店卖紧一杯都六十几蚊,呢度系任食,作为爱朱古力之一,表示巧幸福!▲任食GODIVA特浓朱古力软雪糕!身为朱古力怪,当然狂食!▲平时GODIVA雪糕一杯要60几蚊!真系唔好蚀!✦甜点▲好精致嘅甜品,靓到唔舍得食!▲见到忍唔住狂影!太靓!▲车厘子黑森林带点甘香,层次感十足。▲香橙榛子窝夫配黑朱古力忌廉靓到爆!似艺术品多过甜品!包括: 圣诞ICON朱古力小熊、英式士多啤梨忌廉杯、香橙榛子窝夫配黑朱古力忌廉、车厘子黑森林、圣诞马卡龙、GODIVA朱古力成个系列我最爱就系圣诞马卡龙!上面有好靓嘅圣诞花装饰,咬开晶盈嘅朱古力外层,入面有新鲜嘅红莓肉,酸酸甜甜,令马卡龙嘅甜更有层次感。另外,圣诞ICON朱古力小熊都唔错,就咁食会偏苦,但浸入热牛奶,就会变成一杯特浓朱古力,几正。令我
GODIVA圣诞下午茶 (另收加一服务费)
GODIVA软雪糕
✦甜点
车厘子黑森林
香橙榛子窝夫配黑朱古力忌廉
成个系列我最爱就系圣诞马卡龙!上面有好靓嘅圣诞花装饰,咬开晶盈嘅朱古力外层,入面有新鲜嘅红莓肉,酸酸甜甜,令马卡龙嘅甜更有层次感。另外,圣诞ICON朱古力小熊都唔错,就咁食会偏苦,但浸入热牛奶,就会变成一杯特浓朱古力,几正。令我有啲难忘系车厘子黑森林,用酒浸嘅车厘子,带点甘香,外层脆脆地,唔系出面食到嘅,有阵难顶嘅药水味,同可可香劲夹。
圣诞ICON朱古力小熊
圣诞ICON朱古力小熊
✦咸点
鲜虾鸡尾酒杯,鲜虾烤得几香,肉质爽口。
朱古力鹅肝冻批
包括:朱古力鹅肝冻批、朱古力烩牛肉酥皮盒、苏格兰烟三文鱼、法式煎焗芝士火腿三文治、鲜虾鸡尾酒杯
咸点方面,大厨今次加咗可可入冻批及酥皮盒,可惜冻批对我嚟讲浓味咗啲,个人不太钟意。相对下,酥皮盒会好味啲,浓郁嘅牛肉配酥皮盒,成件事几夹。至于苏格兰烟三文鱼,清新为主感觉都唔错。▲因为多次造访,已经跟榴梿王子Danny相熟,非常感谢他每次也精心设计一系列甜点下午茶!
GODIVA圣诞下午茶 (另收加一服务费)
日期:即日起至12月31日