2016-04-01 228 浏览
呵呵~只能说屋企附近任何一间既CAFE/餐厅都逃唔过我法眼XD,我又再一次拉埋CHICKEN同我去揾食,佢又真系冇晒我乎,不过我都有先揾一下OP既食评先去视察环境嫁~ 门面同一般CAFE既分别不大,带左几分田园既气息,6点左右入座冇咩人~ 内里环境尚算宽敞,坐到30人左右,枱櫈既颜色都好COLOURFUL,刹时充满左童真,环境气氛比较幽暗(张相用左effect,所以睇落好光孟xd) 法国酱烧猪仔脾,同CHICKEN嗌左两个主菜分甘同味,猪仔脾香味扑鼻,散发住香浓既酱烧汁,爽韧既肉质,配搭惹味既酱烧汁,非常入味,可以自由点上烧汁,唔点都依然好惹味~烧澳洲肉眼扒配红酒烧汁,嗌左7成熟既肉眼扒,切开时仍带少少粉红色,肉眼扒口感幼嫩,牛味浓郁,配上带淡淡红酒味既烧汁,增加味道层次,口感唔会好油腻,大家都食得好开心><香蒜薯蓉炒法兰克福肠,薯蓉份量好多,香菜做调味,中间则系法兰克福肠,薯蓉食落去带淡淡既蒜味,味道唔多,可惜焗得有少少干身,法兰克福肠甜而香口,两者食得多会觉得饱济,以小食黎讲份量取胜。玫瑰花茶泡沫鲜奶 ,以一个好KUSO既表情杯做配搭XDD如果大家童真未泯既话应该会
我又再一次拉埋CHICKEN同我去揾食,佢又真系冇晒我乎,
不过我都有先揾一下OP既食评先去视察环境嫁~
法国酱烧猪仔脾
法国酱烧猪仔脾,同CHICKEN嗌左两个主菜分甘同味,
非常入味,可以自由点上烧汁,唔点都依然好惹味~
烧澳洲肉眼扒配红酒烧汁
口感唔会好油腻,大家都食得好开心><
香蒜薯蓉炒法兰克福肠
两者食得多会觉得饱济,以小食黎讲份量取胜。
玫瑰花茶泡沫鲜奶
玫瑰花茶泡沫鲜奶 ,以一个好KUSO既表情杯做配搭XDD
如果大家童真未泯既话应该会觉得好得意HAHAHA~
味道方面,玫瑰味道香浓易入口,泡沫鲜奶增加左个口感,
上面有玫瑰花作装饰,饮真啲会饮到佢既花香,我非常LIKE呀!!
冻玫瑰花茶泡沫鲜奶
冻玫瑰花茶泡沫鲜奶,依杯其实同我果杯冇咩分别~只系冻饮,
不过系杯中就明显见到泡沫同茶分开两层,混合一齐后鲜奶味唔太出,
比我拣既话,我会较中意热饮多啲~
Green serious
雪糕
Green serious,最后系甜品时间,抹茶三步曲,
包括有心太软、雪糕同奶冻,不过抹茶既味道有点太甜漏,
冇我想要既甘甜味呢><我追求系抹茶本身既苦涩而又带甜既甘甜味HAHA
心太软
心太软
心太软,流沙感觉较少,心太软唔会太热荡,不过味道甜得有点OVER
法国酱烧猪仔脾
玫瑰花茶泡沫鲜奶