2018-06-14 327 浏览
尖沙咀既楼上cafe大部份都系连锁式,朋友话想揾间特别啲既,误打误撞就揾到呢间~餐厅选址方便,就喺正isquare对面既大厦,但始终都系小本经营,所以空间唔算话好大,亦无想像中咁光鲜,气氛偏向居家既感觉。叫得乐园当然有佢既原因,墙身既壁画都系啲Q版涂鸦,桌上亦放左糖果,几适合一家大细黎用膳。呢度既西餐价钱偏高,用料当然唔差,鹅肝、猪肋骨、烧春鸡、黑松露等一应俱全,基本上你谂到既都有;黎得呢度当然要试下佢地推介既厨师发板啦~厨师发板卖相值回票价,好似法国菜咁精美,仲可以自定字句,岩哂节日庆祝店员建议既次序系先食左熟食,以布冧清一清肉类既肥腻,再食冷盘。带子都算大只,以牛油煎香,但柠檬味唔太出。牛柳粒火候岩岩好,肉质鲜嫩,一咬即化,旁边有黑椒汁同蒜片自行加减。鹅肝多士炸得好松脆,唔会太干身,鹅肝肥厚,干爽不油,但个人中意油香重啲既鹅肝多啲。烟三文鱼味道中规中矩,无咩特别,但份量够多、够大块。虎虾唔记得影!虾肉结实唔散,唔系急冻虾,煎得好香口鲜味。法国野都系精致但唔饱肚,正值发育时期当然要再嗌啲饱肚野黎填饱个肚意大利黑松露吞拿鱼比萨Pizza底批厚身,批边好香脆,好似食梗饼干咁;馅料丰富,落

黎得呢度当然要试下佢地推介既厨师发板啦~

厨师发板

带子都算大只,以牛油煎香,但柠檬味唔太出。
烟三文鱼味道中规中矩,无咩特别,但份量够多、够大块。

虎虾唔记得影!虾肉结实唔散,唔系急冻虾,煎得好香口鲜味。

意大利黑松露吞拿鱼比萨
Pizza底批厚身,批边好香脆,好似食梗饼干咁;
馅料丰富,落左好多芝士,多到略嫌盖过吞拿鱼味,面头仲加左黑松露,但味道偏淡。

我系曲奇大王
我系曲奇大王
跟餐补差价$45,原价$75,以沙冰黎讲偏贵。
除左顶端既oreo外,其实无曲奇味,反而朱古力味浓郁,味道偏甜,中意朱古力既可以试下~
2018-06-12