为咗要庆祝生日食晚饭,但又要食得有点新意。唔想食中餐同埋西餐锯扒,最终揾到依度食墨西哥餐餐厅装修唔算好豪华但就颇有特式,目测都可以坐35-40个客人。昨晚因为订咗位6:30pm准时嚟到有一个男侍应招呼入座。几个人都唔熟墨西哥菜式,所以就跟贴在墙身嘅海布推介点咗猪手。真估唔到大大有惊喜,同台个个都赞好味猪手本身都颇为大只。以往食开德国嘅炸咸猪手,比较油腻外皮硬身。依只系另类食法,刀叉好容易锯开。肉质软滑多骨胶原,唔会过咸伴菜都好食。杂锦拼盘胜在可以试多啲tacos系冻嘅炸鸡翼好味,唔油腻。炸虾饼都OK!反而另一款"炸水牛芝士伴红椒"几有新意,红椒唔辣亦可以平衡到芝士嘅肥腻。两款tacos各有特式,个人比较钟情烤鸡肉鲜芒果汁大虾沙律嘅灵魂果然出色,同台个个都赞用鲜芒果汁嘅做法,话要返屋企试吓。几只冻大虾都好新鲜,就系带过芒果汁所以入口感觉唔同晒,绝非自助餐果啲冻虾可以相比。炸虾饼有7种唔同辣度嘅酱汁可以俾妳试

真估唔到大大有惊喜,同台个个都赞好味
伴菜都好食。

杂锦拼盘胜在可以试多啲
tacos系冻嘅

两款tacos各有特式,个人比较钟情烤鸡肉

炸虾饼

有7种唔同辣度嘅酱汁可以俾妳试