2017-03-26
朋友住PMQ附近,想试呢间新开嘅小店。间餐厅虽然细,全部用高枱櫈,但都几cozy,客亦唔多,比起隔离yardbird 人多到企出街,天渊之别。朋友不嬲胃口细,我哋叫侍应介绍,佢推介ribs,我哋想食啲veggie ,但唔想食冷冰冰嘅salad ,侍应同chef 倾完话可以喺ribs 加veggie ,解决咗我地嘅问题。我哋另外加咗个appetizer ,拣咗rouzao topokki ,原来系年糕,加少少肉碎同mushroom ,几惹味,食唔停囗。之后到ribs上枱,加咗啲菜、薯仔同蕃薯,啲ribs好稔,但份量晤算大坐咗一个多小时,得我地同另一枱,𠮶枱仲净系饮野,其实食物唔错,价钱亦合理,希望挨得住