2023-11-07 10 浏览
今日同事Farewell,系百合苑商场呢间日式餐厅食饭,餐厅已黑色调为主,里面放满日式装饰品,我哋被安排坐喺吧枱位置,望住一排酒柜食嘢,感觉好Chill!🐖北海道千歳う未豚豚五花好正豚五花,豚五花烧到到香脆一口一件滋味无穷,睇落去会以为好干,但入边非常juicy,落去唔会有猪嘅臭味,同埋新鲜从化一齐食,即刻增加就葱香味。⚫️⚪️法国鹅肝鱼子酱多士,黑白二食。黑色系放蟹子,鹅肝酱,多士;白色的系放左鱼子酱,苹果,鹅肝酱,多士。⚫️黑色的鹅肝系煎过嘅,食落去味道比较香,配上鲜味爽脆嘅蟹子,味道比较咸鲜香浓。⚪️白色的鹅肝没有任何烹调过,食落去感觉比较幼滑,再加上酸酸甜甜苹果片和咸香鱼子酱'味道较多层次较丰富。🥘明太子大阪烧,加左超多超多明太子嘅大阪烧,食落去辣辣地,咸咸香香好开胃好好味😋大阪烧入边嘅蔬菜🥬非常新鲜,大大块够饱又抵食!🦐牛油虾膏汁煎虎虾,啖啖肉弹牙虎虾,虾膏鲜甜又浓郁,用咗超多牛油又去煎,每一口虾肉都充满牛油味,挤啲柠檬汁落去食,鲜味更突出。
🐖北海道千歳う未豚豚五花
⚫️⚪️法国鹅肝鱼子酱多士,黑白二食。黑色