2016-12-02 2590 浏览
估唔到大连排道传统工业区会有甲级商厦,响商厦里面有间走中档路线的西餐厅。黎到已经1点半, 但可能系星期五的关系, D枱开始埋单但未走, 所以要等一阵先入到去。餐厅装修有少少raw的味道。午餐系食SET的, 有5种选择, 但想食的韩式RIB已经卖囇, 咁就要咗鸡扒。餐汤有2款选择, 我要咗杂菜汤。个人认为汤最紧要热, 呢到的汤上枱时热度十足。望落去真材实料, 唔似有D地方稀LUNG LUNG咁淡茂茂。饮落去每一啖都有啖啖杂菜, 感觉良好!到主菜鸡扒上塲啦, 卖相摆碟非常讨好, 配菜有薯仔黄瓜粟米仔等等份量十足。本以为鸡扒无乜惊喜, 但这鸡扒很入味而且唔鞋, 鸡肉滑得黎仲好爽口, 仲鸡有鸡味添!  食完之后终于明白点解1点半都仲要等位仲要D item 售罄。
杂菜汤
香煎鸡扒