有朋友仔推介西班牙菜MAJO,地点位于中环士丹顿街,好方便半山搭电梯好快上到去,唔使点行斜路。就咁睇Menu唔知食啲咩?唔紧要,佢有QR code可以网上睇图片同埋落单。Croquetas de Bacalao - 3+1 pcs $120+$40炸鳕鱼+鱿鱼汁呢个味道好特别,里面有粒粒鳕鱼,咸香十足,加上表面嘅鱿鱼汁,更有层次。Albondigas $90和牛肉丸配蕃茄汁和牛肉丸个牛香好突出,而且质感都好软嫩,配搭返茄汁更加清新鲜味。Pulpo Y Papas $160八爪鱼配薯仔、绿泡沫及红mojo酱八爪鱼比想像中可以同步弹牙而且质感软熟,加上啲特别嘅酱汁有D cream嘅感觉,好新鲜。Arroz Meloso de Bogavante $450原只大大只龙虾+wet rice超大只龙虾,平时出面好少见到,有啲惊喜!爽口弹牙好新鲜!入面亦都有好多wet rice,夹杂龙虾汁,口口都系鲜味。食品方面就开心share咗Crema Catalana $90有百里香、生姜及甘草,表面焦糖香脆,里面亦都好滑,正!我哋两杯都拣咗Mocktail(无酒精)同样够Chill!Agua De Val

Albondigas $90
和牛肉丸配蕃茄汁

Pulpo Y Papas $160
八爪鱼配薯仔、绿泡沫及红mojo酱

原只大大只龙虾+wet rice

食品方面就开心share咗
Crema Catalana $90
有百里香、生姜及甘草,表面焦糖香脆,里面亦都好滑,正!

我哋两杯都拣咗Mocktail(无酒精)同样够Chill!
Agua De Valencia $80
鲜橙、柠檬水橙色嘅,好清甜够Chill

“O” Rebujito $80
鲜苹果、酸橙、薄荷、梳打水。呢个有埋薄荷,特别清新呢!

晚上走嘅时候都好有feel