2016-05-07
Happy friday! 梗系要饮杯野轻松一下。朋友话带我去一间性价比好高 而又有live band既bar. 我们食完饭即刻去 拣左个梳化位 舒服得黎又自成一角。岩晒倾计。坐低睇下menu, Tapas 大部分都是$50一碟,开枝酒大部份都是百几二百几蚊一枝 其实都好抵。先点了一枝甜酒 好甜 好像食糖咁 口感几厚 都算滑 唔错 不过可能最后配甜品会更夹。因为第一枝酒太甜 再叫左另一枝香槟。雪得够晒冻 花香味几种 比较dry 都好易入口 叫下叫下 饮左三枝。~薯仔沙律~薯仔好爽脆 沙律酱唔会太多 香草味几浓。开胃小吃。翻兜左三次。~炭烧西班牙风干肠~风干肠甘香 都几辣 辣味会持续好一阵子 好惹味。配埋d豆 送啤酒一流。 ~芝士拼盘~好钟意呢个。送酒佳品。有布里 巴马臣 蓝芝士 再配上青苹果和蕃茄干 加上黑麦包 几好的配搭。特别一提 蕃茄干好入味 好正。~韩国排骨~烧得唔错 唔会太老 而且够晒BBQ sauce的味道。$80 但份量不少。~朱古力布朗尼~呢个好surprise 因为brownie好像半溶的状态而且朱古力味好浓厚 唔会太甜。赞👍🏻👍🏻 配返枝甜酒 即刻match返晒。
~炭烧西班牙风干肠~ 风干肠甘香 都几辣 辣味会持续好一阵子 好惹味。配埋d豆 送啤酒一流。
~芝士拼盘~ 好钟意呢个。送酒佳品。有布里 巴马臣 蓝芝士 再配上青苹果和蕃茄干 加上黑麦包 几好的配搭。特别一提 蕃茄干好入味 好正。
~韩国排骨~ 烧得唔错 唔会太老 而且够晒BBQ sauce的味道。$80 但份量不少。
~朱古力布朗尼~ 呢个好surprise 因为brownie好像半溶的状态而且朱古力味好浓厚 唔会太甜。赞👍🏻👍🏻 配返枝甜酒 即刻match返晒。