2019-02-24
㖊晚同成班旧同事饮野, 其中一个话今日上午唔使返工㖞,我即刻约佢今日lunch啦, 顺便倾下来年有咩大计嘛。因为我下午系圆方有meeting, 所以我就约佢嚟呢间餐厅。我地两个都点lunch set。佢lunch set选择多, 一时都花多眼乱,最后我决定试佢嘅炸鸡waffle配蜜糖芥末酱汁,而朋友就拣左蕃茄鲜虾罗勒mascarpone芝士意大利粉。餐汤系磨菇忌廉汤, 磨菇味浓,食到粒粒磨菇碎, 加左少许忌廉,所以特别滑, 不过我觉得唔加仲好。朋友嘅意粉先上, 份量都几大㖞,蕃茄芝士味几浓, 鲜虾好多,质地爽脆,因为加左罗勒,所以意粉有好清新嘅香气。我份炸鸡waffle卖相好得,炸鸡好大块,炸得金黄但唔油, 底下有两大片waffle。炸鸡肉质鲜嫩,浇上带甜味嘅芥末酱好好味。waffle牛油味香, 加埋炸鸡一起食最夹。饮品我地要左berries smoothies, 天气潮湿,饮冰凉微酸但果味清香嘅smoothies就最爽喇。