2020-06-17
自从疫情之后已经好少出酒吧饮嘢~~今日咁啱朋友邀请出嚟倾吓心事!!就系屋企附近近近地揾间入去座阵✨入到嚟发现环境都几好下~~如果好彩嘅话仲会有music band🎤可以听埋歌仔✨真系劲chill喔😚😚Dancing Grape 🍇 🍺好钟意呢款用巨峰提子做主题嘅cocktail🍻唔单止外型搞笑~好有中式茶楼feel之余!提子味劲仲浓再加埋少少淡淡嘅柠檬酸~~味道酸酸甜甜✨超易入口💦Plum Mengs Soup 🥣🍺朋友仔呃左个超呃like孟婆汤🍻💦呢个系用大碗盛上🥣✨ 一碗酒就好似人生一样有齐酸甜苦辣四味!!当中四味以苦味最为突出! 辣味较少~此酒比较适合男士饮用喔❤️白酒煮青口配蒜蓉多士🥘青口是用上蓝青口😚😚青口大粒之余海水味及甜味也相当突出🤩🤩 配埋白酒忌廉汁相当浓郁🤤沾上蒜蓉包一齐食😙😙真系谂起都流口水🤤香煎三文鱼配芒果莎莎🐟本身就劲钟意食三文鱼嘅我见到而碟野真系食指大动🤤 三文鱼富有浓浓的鱼油🥺鱼肉鲜甜再将皮煎至脆身😍😍加埋酸酸甜甜嘅芒果粒🥭 真系值得Encore!!沙嗲串烧🍢里面有齐猪肉鸡肉同牛肉!!串烧热辣辣上枱🤩🤩肉质很嫩~重点系一定要介绍个沙嗲汁😚😚超正 !!真系送酒一
今日咁啱朋友邀请出嚟倾吓心事!!
就系屋企附近近近地揾间入去座阵✨
入到嚟发现环境都几好下~~
如果好彩嘅话仲会有music band🎤
可以听埋歌仔✨真系劲chill喔😚😚
Dancing Grape 🍇 🍺
好钟意呢款用巨峰提子做主题嘅cocktail🍻
唔单止外型搞笑~好有中式茶楼feel之余!
提子味劲仲浓再加埋少少淡淡嘅柠檬酸~~
味道酸酸甜甜✨超易入口💦
Plum Mengs Soup 🥣🍺
朋友仔呃左个超呃like孟婆汤🍻💦
呢个系用大碗盛上🥣✨
一碗酒就好似人生一样有齐酸甜苦辣四味!!
当中四味以苦味最为突出! 辣味较少~
此酒比较适合男士饮用喔❤️
白酒煮青口配蒜蓉多士🥘
青口是用上蓝青口😚😚青口大粒之余海水味及
香煎三文鱼配芒果莎莎🐟
沙嗲串烧🍢
里面有齐猪肉鸡肉同牛肉!!串烧热辣辣上枱🤩🤩肉质很嫩~重点系一定要介绍个沙嗲汁😚😚超正 !!真系送酒一流啊
冬阴功海鲜意粉🍝
唔好睇佢细细碟咁!!其实份量好足😙😙一上枱已经见到劲多海鲜🦐🦑
再加上有少少微味辣嘅冬阴功🤩竟然又几好食!! 味道超夹啊~~
其实落下酒吧食下野饮下野😚真系好Relax✨