2022-07-17
星期五提早 收工去饮野,最紧要开心。但咁早,又要有野食,又要有野饮,呢间确系一个选择。Lunch 有Set Lunch,不过我却俾小食吸引。是次两个女士叫了鸡肝酱配多士,牛油果蟹肉他他,同埋炸午餐肉。鸡肝酱系自家制,老板话超多功夫,要用奶喂几日,其实我只系识得食,但听得到佢既心思。不过更惊喜系配鸡肝的多士,脆卜卜,包底并不是普通既方句,好似竹炭包,超好味。炸午餐肉都系另一个Signature,外脆内软。不过肥人恩物,我最后食剩左。讲度今次Happy Friday 既重点,就系酒精。老板确系个实而不华既人,佢讲明呢度唔系For 打咭,佢问左我要咩?我话Gin 底 Fruity ,佢俾左杯橙色既酒我,浓浓的西柚味,劲衬夏天既气息;而杯酒系童叟无欺,完全满足我呢d 酒鬼。