2023-08-02 24 浏览
同老公去西环果边拍下拖,上网见呢间西餐comment 都唔错,环境chill & cozy,地点邻近地铁站。原来呢间系加拿大人开既餐厅,装修都好多当地特色既路牌同枫叶标志。🍺🥤天气太热要即刻点杯生啤同招牌 oreo milkshake, 加左movenpock 雪糕打,特别香滑,奶味浓郁。🥗再黎Caesar salad,大大块罗马生菜原条上,加埋面包碎、烟肉同咸香既鳀鱼,开胃之选。🍔burger 都系餐厅招牌菜,叫左CBC burger,佢既烟肉系我食过最好食,一啲都唔肥唔太干。面包喺Ciabatta, 软熟棉密,馅料有酸瓜、洋葱、蕃茄,车打芝士,全部都好新鲜。最邪恶系配嘅薯条系有重量芝士肉酱。🍤小食有蒜蓉煎虾配蒜蓉包,新鲜大虾已除去虾壳,睇落细细份原来有八只大虾,铺满大量炸蒜,配埋蒜蓉包香脆热辣辣,一大享受。🍖主菜仲有BBQ酱猪肋骨,半份都已经有8条骨,本身已经有腌咗嘅烧烤酱味,非常入味,另外都有跟烧烤酱同他他酱,再加即炸粗薯条,大满足🤤