餐厅: 紅煮意
资讯:

2023-02-10 567 浏览
辛苦左一星期,又到开心星期五!朋友介绍,话油麻地间百老汇电影中心附近有间好有heart嘅餐厅,今晚决定带老公去试一试。间餐厅唔喺地面,要行楼梯上一楼。到咗门口,感觉几特别。有别于其他餐厅,我有一种「唔造作,做自己」嘅 feel,挺舒服。上网见到佢嘅食评,都话羊假好味,我哋就嗌咗一个试吓。另外仲有叫咗鲈鱼。「香草烧法式纽西兰羊架 配烧汁、薄荷膏、薯菜」的确几好味,网民冇介绍错👍🏻 羊架唔会烧到好㶶,有时喺其他餐厅食,都会烧到干噌噌,仲要好细支,一啲都唔抵食。呢度唔同,有两支羊架,正常size,而且煮得好juicy,味道都腌得好啱我口味。连我老公不太好羊肉,佢都话几好食😋 「海盐烧是日精选海洋鱼扒 配薯菜」我哋当日嘅「是日精选海洋鱼扒」系鲈鱼。煎得几甘香,皮有少少脆脆的。我哋冇叫薯菜,改咗意粉。(加$8,就可以将薯菜改为珍珠米/意粉)朋友介绍依间餐厅有live band,睇返场内告示,原来星期六先有,晚上7:30。下次拣星期六过嚟听吓。支持本地音乐。💪🏻🎵🎶
辛苦左一星期,又到开心星期五!

「香草烧法式纽西兰羊架 配烧汁、薄荷膏、薯菜」

「海盐烧是日精选海洋鱼扒 配薯菜」

羊架
2023-02-10