2024-03-11
平时系乖宝宝嘅我~已经好耐冇去过中环happy hour饮嘢啦! 今次去咗朋友介绍嘅一间吧去享受下久违嘅happy hour~不得不说呢间Bar感觉超级高级🤩 虽然唔系做bar and restaurant~但系佢啲嘢食同酒都好高质🤩仲好igable!!!!!😎🐚Mediterranean Sea $160听闻佢啲signature Cocktail全部都系以海洋来做主题🤩 所以非常之特别~呢杯地中海嘅Cocktail~不得不说系超容易入口😚 同埋我自己觉得系比较重柠檬味嘅,甜甜地,酒味都唔会好重~而且最重要嘅系!佢杯嘢饮好靓系好靓嘅天蓝色😍 佢个冰上面会有个贝壳装住啲蓝色嘅syrup,然后啲Staff会帮你倒落去~咁成杯嘢饮就会变咗一个好靓嘅蓝白色嘅渐层🥰成件事真系好海洋嘅感觉~ 🌊 Indian Ocean (non-alcoholic) $120呢个系我朋友叫嘅~不过佢唔饮得酒,所以就嗌咗无酒精版本~第一见到佢个样都系一啲cyan 嘅颜色, 就感觉比较治瘉🥰饮得出呢一杯呢其实系仲Fresh过同埋fruity过我个杯嘅😆 相比起我个杯呢一杯嘅酸甜味系比较重,同埋会饮到啲菠萝味~我谂
🐚Mediterranean Sea $160
呢个系我朋友叫嘅~不过佢唔饮得酒,所以就嗌咗无酒精版本~第一见到佢个样都系一啲cyan 嘅颜色, 就感觉比较治瘉🥰饮得出呢一杯呢其实系仲Fresh过同埋fruity过我个杯嘅😆 相比起我个杯呢一杯嘅酸甜味系比较重,同埋会饮到啲菠萝味~我谂就算系Alcholic嘅版本都会比较适合女仔饮😚
🌮 Tacos of the sea $148
呢一个Dish有六个Baby tacos,咁其实每个味有两款~ 咁就分别有虾、蛏子同埋八爪鱼~ 虾𠮶个就最主要其实系用咗啲沙律酱嚟调味;蛏子𠮶个呢就会食到有少少蒜片嘅;而八爪鱼𠮶个就用左啲辣椒酱调味~每一旧都各有风味🥰
🐮Veal Confit Sando $98
我个人觉得呢个都好有surprise 🤩 因为其实呢佢系一个好似迷你版和牛多士嘅Dish嚟嘅😋而佢就将入边嘅牛肉搣成丝,再用慢煮嘅方法烹调~ 而出边嘅多士皮呢都烤得外脆内软,仲要加咗牛油去烤嘅,所以就特别香特别惹味😍 然后啲牛肉都好有牛肉味~再加一啲西西里鲜蕃茄酱,简直系Perfect match!😚
除咗成个环境都好高级同埋神秘之外,然后现场会仲有live band~ 成件事超有feel🥰~又唔会好似兰桂坊啲Bar咁嘈,好适合一班人或者少数人去𠮶度浅酌谈心~