黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
2024-05-07 99 浏览
Happy Friday梗系同朋友食咗个Happy lunch🤭我哋喺公司附近嘅一间比较出名嘅日本料理店叫咗刺身生蚝午市商务二人餐🤤🦪 时令法国生蚝有两只大大只嘅生蚝睇落去好新鲜,食落去都好Fresh🤤🐟 产地直送薄切白身鱼刺身呢个刺身好特别,仲有啲鱼子铺喺刺身嘅面食落去一粒粒,口感一流又新鲜!🦀 真烧蟹甲罗呢个甲罗烧好特别🦀以一个蟹造型嘅器皿承载着蟹膏,再有人亲自点火🔥热住啲蟹膏🤤配埋脆卜卜嘅法包!味道同视觉都好正😝🐮 烧汁牛肉配吉列虾丼前菜食咗咁多嘢,朋友又啱啱怀孕,所以我哋叫咗两个熟嘅主食☺️听个名以为比较平凡,点知个烧汁牛肉饭嘅牛肉好有牛味,啲虾又炸得好脆,一次满足两个愿望,而且牛肉同虾都几match!🍗 七味粉炸鸡配泡饭呢个泡饭上碟时好吸引🤤仲热辣辣起晒泡🍲朋友劲钟意食,个炸鸡都好有鸡味😂呢个Lunch真系食得好饱,晚餐都唔使食🤭最后仲有甜品🍨曲奇同抹茶雪糕!我哋钟意呢度嘅原因系因为佢有个自助沙律吧,除咗沙律仲可以饮面豉汤同埋柠檬茶,今日食咗个半自助午餐,饱到上心口🤤

🦪 时令法国生蚝
有两只大大只嘅生蚝睇落去好新鲜,食落去都好Fresh🤤

🐟 产地直送薄切白身鱼刺身

🦀 真烧蟹甲罗