2019-03-08 8218 浏览
猪年开年饭,无奶油唔食中菜,朋友想试下呢间,就齐人四个饭脚去试!原先想去尖沙咀果间但点知一早就FULL左,所以唯有去中环呢间。订左19︰30准时到,都要等15分钟,而且重要好爆,一出lift已经企满晒人,真系好好生意!终于有枱,确实星期五咁爆场,lift口重有人等紧位(已经差不多八点),我相信食物质素系有番咁上下,朋友见到好多必叫食物,好快就点左以下嘅点心。奶黄流沙饱,净系睇佢外表就知赢左。我地系估用竹炭做包,涂上金色色素,而热辣辣一咬,唔使讲入面嘅奶黄实流晒出来,好味,而仔细去睇,重见到蛋黄蓉系汁入面,唔太甜,好食!之后就系荷叶饭,系出面食只会觉得蒸得过左火,饭太淋,或者蒸到D𩠌好感,或者饭无荷叶味,呢个饭不但好入味,饭嘅软度岩岩好,料好足,份量又岩四人share,最紧要系重有荷叶少少清香,再赢多一次!乳鸽,本人唔太喜欢食,但朋友话一人一件,试下呢度嘅出名美食,好啦!估唔到,佢肉鲜皮脆,无话出面食到,系炸左好耐,你叫先叮番热俾你,所以难怪佢继奶黄色同荷叶饭,另一出名之作。苦瓜有几多人钟意食?本人就大爱,所以呢个咸蛋黄炸苦瓜就好钟意。如果苦瓜嘅苦味有得拣级数,我想拣最苦果级!炒肠粉,D

炒肠粉,D虾好弹牙新鲜,鼓油炒唔太咸,亦食得出样样野系新鲜煮,推荐!

第一round食完,后加虾多士同个猪包,虾多士系脆,都好食,但普通D。而猪包就同menu个样有差别,对眼无咁大架!(哈哈
)入面紫薯蓉都特别,作甜品,都ok。

服务方面真系有参差,可能星期五又爆场关系,所以都好忙。有机会再去就想试其他美食!
2019-03-01
  • 黑金流沙包