2017-01-13 1860 浏览
今日Happy Friday,例必唔带饭啦,成班人去左食开心饭,我地成日经过满屋,一心以为净系得放题,原来午市仲有Set Lunch架,叫是日日替!星期五既日替都几吸引播!餐系超级多野食,先黎个汤,面豉汤好重味,仲有少少咸,over左少少,汤既颜色黑黑地,有d怪。沙律配料有菜有豆腐,仲有胡麻酱,重点在于胡麻酱,好滋味!连饭后果都有埋,橙好甜!查实食完呢啲都有d饱,呢个时间,主菜黎啦!今日主菜系三色刺身饭,有三文鱼,剑鱼腩同蟹籽,三文鱼好厚,咬下去时feel到好香的鱼油味,咬一啖d鱼油好似必出黎咁,相反剑鱼腩就比较逊色,无乜味,好似雪左一段时间咁,但胜在厚切,蟹籽份量都唔少,加系饭度唔单止令卖相靓d,仲好好咬口tim,好中意咬穿一粒,卜一声!另外有海鳗天妇罗,有三件,奇怪的是无乜油㖞,天妇罗好脆,就算我食完刺身饭先再食都无林晒同出水,抵赞!海鳗当然无咁好味啦!但胜在薄切,如果d海鳗可以先点d鳗鱼汁再炸,仲好味呀!加埋一$87,抵啦,好饱tim呀!