2017-09-23 1512 浏览
星期五晚确实度度都好多人,呢间唔起见既旧式餐厅都一样。朋友拣订左位,可惜OT到要迟到,点知一到‥‥多人等位到呢,好彩朋友聪明,有订位,如果唔系就唔知要等到几时!上到楼上,都算多位,不过夜晚七点,都有好多reserved枱,睇来呢间真系唔少野,多人订但仍然有咁多人去等位,劲!不过人太多,地方困住D声,都真系几嘈,想静静地咁去倾计,都要大声D,因为都真系好嘈!餐牌好多set,任你拣,我呢d羊怪,辛苦左成个月,都真系要食好D,对自己好D!所以我就叫左周打鱼汤同蒜汁烧羊架!先来个汤同包,个包面系脆,但入面既软,牛油一涂即溶,撕少少放汤点来食,正!而个汤都唔太算太味精,而且周打鱼‥‥‥其实只系平时既周打蚬改为鱼,都几特别,有机会再去都系拣番忌廉汤!之后上主菜,哗!大份到呢‥‥‥‥呢个系我由史以来最大份,一个女仔去KO晒,都真系有D难,不过都话happy Friday,辛苦左成个星期都系等今晚同旧同事聚下旧,咩都食得晒!讲番份羊,唔太so,七成熟,半肥瘦,容易切开,热辣辣好好味,入口只系少少「un」,不过系预期之内,因为都真系煮到七成熟,用来送饭其实都好heavy,但有番d菜伴碟,系可以中和番,而

之后上主菜,哗!
大份到呢‥‥‥‥呢个系我由史以来最大份,一个女仔去KO晒,都真系有D难,不过都话happy Friday,辛苦左成个星期都系等今晚同旧同事聚下旧,咩都食得晒!讲番份羊,唔太so,七成熟,半肥瘦,容易切开,热辣辣好好味,入口只系少少「un」,不过系预期之内,因为都真系煮到七成熟,用来送饭其实都好heavy,但有番d菜伴碟,系可以中和番,而且d粟米好甜,就算d羊太多有d漏,都系可以接受。
最后送上甜品,多奶芒果布丁,好sweet好好味,食完d咁漏既羊,甜一甜!

食完野都收碟收得快,不过个场既冷气太冻(唔知系唔系赶客做多几转生意),所以D野食好快就冻,同埋食完坐系度倾计,都真系几冻,不过D waiters都会keep住添热水,一赞!
2017-09-22