2018-08-05 83 浏览
每星期最开心既星期五又黎啦!辛苦完当然要食餐好既!热辣辣食泰国野就岩啦!前菜当然要食个沙律啦!泰国沙律款式好多,仲有唔同配搭,我就拣左个泰式凤爪沙律,份量好够,凤爪系无骨的,好爽脆,酱汁酸味同辣味平衡得岩岩好!加埋配菜好清爽!金沙咸蛋软壳蟹米纸卷-第一眼望到摆盆就已经好吸引,酱汁带有少少芒果味,一卷都唔细,一口咬落去有不同口感,夹埋一齐好Flesh!唔系炒嘅街头泰北生菜包-见到个名咁得意叫黎试吓,一嚟到已经好香,肉粒分明一啲都唔干身,仍保留有酱汁,用生菜包住黎食,带有酸辣味道,我钟意!沙嗲串烧拼盘-鸡肉串烧好滑,好入味,牛肉串烧肉质淋身,牛肉味亦好香,猪颈肉串烧,肉质爽口,分别有沙嗲汁同甜辣汁,沙嗲汁好野味,甜辣汁好舒服!招牌菠萝炒饭配大头虾-几乎每张枱都有叫,黎到时俾佢外型吓亲因为真系好大个,大头虾炸到好香脆,肉质都几新鲜,菠萝串好好食!烧过既菠萝比较甜,无左涩味,重点个炒饭炒到粒粒分明,保留足够水份,仲有肉松加埋一齐,完美配搭!唔好睇佢个菠萝细细,但饭量都几多下!马拉盏炒通菜-通菜够嫩口保留爽脆道,咸香味好足够,仲好有镬气!饮埋呢到既特色饮品真系一个大满足呀!

招牌菠萝炒饭配大头虾-

饮埋呢到既特色饮品真系一个大满足呀!

2018-07-27