2022-10-31 14 浏览
上星期同朋友试完隔离苏妈苏妈就话要试埋So Bar,今个星期朋友就即兴收工约去So Bar坐吓倾吓偈,好有效率So Bar有得拣坐室内或者室外,我哋就拣咗坐outdoor,播住音乐饮酒吹水感觉都好chill,咁啱近排halloween,仲有好多万圣节主题装饰添🎃我哋happy hour时段去,所以简单叫咗份小食同Seafood platter,再配两杯酒就已经够Seafood platter (5/5)海鲜拼盘非常之丰富,有龙虾🦞、带子、蚬同鲍鱼。龙虾肉质好鲜,又多肉,同埋系极多羔,好滋味鲍鱼仲好食过屋企人整嘅,烟烟韧韧咁好有咬口而带子都大旧好肥美,味道都十分鲜甜蚬仔虽然只系配角咁存在,但都点缀唔少,同埋胜在够多几粒,一边倾计慢慢食好似食极都仲有咁个配碟好靓再放近埋去会发现只龙虾钳同个酒杯差唔多大炸虾扒 (5/5)平时去饮酒🍻都觉得酒吧啲炸嘢最好食,今次呢份炸虾扒真系无嗌错,质感烟韧,咬落去多虾肉,同埋系实嘅,有扒嘅感觉,唔似其他餐厅啲虾饼咁松软,同埋唔驶点酱都好好食白酒配海鲜真系无得输perfect match,果香味重,非常夹啲海鲜

Seafood platter (5/5)
鲍鱼仲好食过屋企人整嘅,烟烟韧韧咁好有咬口
而带子都大旧好肥美,味道都十分鲜甜

个配碟好靓

再放近埋去会发现只龙虾钳同个酒杯差唔多大

炸虾扒 (5/5)
炸虾扒

白酒配海鲜真系无得输perfect match
,果香味重,非常夹啲海鲜
House  White

2022-10-26