2022-10-06 37 浏览
约咗几个frd去happy hour,行过铜锣湾fashion walk果边见到呢间餐厅做紧个90分钟无限任食青口嘅优惠,重有白酒忌廉、龙虾汤、喇沙三种口味咁多,咁抵食梗系即刻入去试下。每碟青口都有廿几只而且唔会太细只,唔洗惊食得唔够过瘾,另外重有两块蒜蓉包俾人点青口啲汁食- 经典白酒忌廉(图3)最经典嘅口味,个汁够creamy同埋有少少酒味balance番,食得多都唔会觉得腻- 龙虾汤(图1)落足料,个汁同一碗碗嘅龙虾汤完全无分别,好浓郁嘅龙虾汤味- 喇沙(图2)酸酸辣辣咁,酸味同辣味够晒balance,好开胃- 薯条+30蚊就可以任食啦,新鲜炸出黎热辣辣,重落咗啲孜然粉,够晒惹味- 饮品方面,叫咗杯berry burlesque,好fresh,同味道浓郁嘅青口非常夹

- 经典白酒忌廉(图3)

- 龙虾汤(图1)
落足料,个汁同一碗碗嘅龙虾汤完全无分别,好浓郁嘅龙虾汤味

- 喇沙(图2)
酸酸辣辣咁,酸味同辣味够晒balance,好开胃

经典忌廉味青口
龙虾味青口