2025-01-01
今日放工想happy hour同埋食少少tapas朋友介绍铜锣湾的culin art1862最近开始做happy hour menu就决定去试下🍸餐厅分左酒吧区同埋晚餐区酒吧区会有dj现场播放音乐 都几好feel㗎🎵今晚的cocktail我拣左Lillet Spritzcocktail的样非常精致 好适合打卡味道方面 佢系mojito的改版有basil的青草香气 带有微酸 非常开胃🌿另外 我发现餐厅提供环保啤酒original BOB系一款用过剩的面包酿制的啤酒🍞味道甘苦 带有香气 都几特别㗎今晚我地叫左4款tapasManchego, chorizo, Iberico ham 系必食推介芝士奶味浓郁 内里有长期发酵产生的结晶品质好好🧀chorizo同埋Iberico ham的咸香丰富 油脂分布平均 系唔错的送酒小食🐷海鲜方面 我地拣左mussels同埋baby squid两款海鲜都系用腌渍方法制作 带有少少酸味好适合配搭pan con tomate食用🍅最后想食少少蔬菜 就拣左fried eggplant with honey🍆茄子烤得软淋 蜜糖唔会太多 就算唔嗜甜的我都几钟意❤️
就决定去试下🍸
餐厅分左酒吧区同埋晚餐区