2023-05-22
Tempo Tempo价钱💲: $188/ $168/ $128/ $80/ $80/ $130/ $120好味程度😋: 3.7/5服务🍴: 4.5/5环境🗾: 4.5/5性价比🥢: 3.7/5回头率😚: 3.7/5-Piratagroup旗下其中一间就系我今日介绍的呢间啦!佢哋主要系for饮野,同时提供唔同菜式,送下酒,例如食到tmk/honjo的寿司,又有地中海菜式等,好啱系太古坊返工的人放工落来饮2杯🥂 当日因为落雨,outdoor范围就无开。但入面的装修都非常grand!一上去好似去左个私人会所咁,入到去好有情调,staff好talk得,仲会邀请你一齐饮下野🤣-✅Parma. 大量parmaham舖系面,好咸香,完全带出成个pizza的味道🤤 加埋同佢好match的火箭菜同黑醋,呢个pizza好清新😆 pizza质地唔太厚,有小小似饼干咁,边边位置好彩都唔干😌-🆗Sliders rustici. 3个一样的mini burger,中间的meat patty好厚,口感比较硬,肉味好浓,juicy程度一般🤔 配料系大片🍅同生菜,食落一D都唔腻,但有d干🥺-✅✅Tiramisu. 来
好味程度😋: 3.7/5
服务🍴: 4.5/5
环境🗾: 4.5/5
性价比🥢: 3.7/5
回头率😚: 3.7/5
✅✅Tiramisu. 来到呢个group无理由唔叫!抵食到好似个头咁大份量的,足够3人share😚 面头的可可粉加左小小糖,但整体都唔会好甜🤓 tiramisu雪得比较实但mascarpone cheese好creamy,佢系好似cream味道的mascarpone,蛋香唔会好出。ladyfingers浸得够的位好有咖啡酒香,但有小小位置有啲干。特别之处系呢个tiramisu有好多朱古力粒,口感唔同之余,浓度高的可可粒都提升左成个味道层次🥰
✅Lavender lemonade/ Balsamic strawberry. 2杯的味道小相似,lemonade会清新D,fresh D,酸中带薰衣草的香味,唔会好大香精味道😉 strawberry个杯比较甜,不过莓味都好真。加埋梳打水,就算唔饮酒都好爽😛
✅Red feathers/ Unicorn tamer. 因为呢2杯个杯好靓就叫左😂 个人喜好unicorn,因为果味重D,容易入口,虽然饮完发觉beefeater gin都几浓🤫 red feathers带小小蜜糖香,但整体味道比较似药水😳
觉得主要都系来饮下野happyhour下,价钱唔贵。如果落雨,记得无outdoor坐系无寿司架😳 tiramisu系同朋友必点之选😬