2015-09-20 269 浏览
最近系FACEBOOK 见到呢间新开既BAR,仲有个桃红色的巴黎铁塔倒转装饰,真系好想黎见识下同影下相,所以就约左好朋友黎HAPPY HOUR啦。上到黎,觉得环境真系唔错,都几适合朋友们放工倾计既地方。坐低之后侍应递来Ipad Menu,我地叫左2杯cocktail,分别系Apple Summer 同埋 Jim Jim。Apple Summer 系苹果同桃汁再加Vodka,至于杯Jim Jim就系荔枝加绿茶再加Vodka,2杯cocktail酒味都唔太重,女仔饮都几适合。之后我地叫左4只生蚝同埋个小食拼盘。唔讲都唔知原来生蚝都有咁多品种,望住个MENU真系唔识拣,最后系职员介绍下拣左2只来至澳洲既Tasmanian同埋2只来至法国既Gillardeau,2款都好新鲜,Tasmanian比较重海水味,一入口会比较咸,肉质带爽脆。至于Gillardeau,口感比较爽,海水味较轻。虽然D 蚝都有茄汁配,但系个人认为唔点酱先至可以食到佢真正既鲜味。小食拼盘有3个选择,我地最后拣左个德国肠拼盘。个拼盘有6条肠,分别有慕尼黑白肠,香草肉肠,烟辣椒肠,原味纽伦堡肉肠,烟莎乐滋米肠。当中香草肉肠最好味

上到黎,觉得环境真系唔错,都几适合朋友们放工倾计既地方。
Jim Jim + Apple Summer - HK$79/ glass
生蚝4 只 (2只Tasmanian+ 2只Gillardeau)
小食拼盘有3个选择,我地最后拣左个德国肠拼盘。个拼盘有6条肠,分别有慕尼黑白肠,香草肉肠,烟辣椒肠,原味纽伦堡肉肠,烟莎乐滋米肠。当中香草肉肠最好味,而烟辣椒肠就最惹味,但都几辣下,钟意食辣既人一定觉得好刺激,可惜佢既辣度未必真系人人可以接受到。除左肠仔之外,仲有酸瓜同沙律菜。
德国肠拼盘
之后黎既系小食: 炸鱼柳伴薯条配沙律菜。鱼柳炸得够香,可惜炸浆并非是传统英式的厚身炸浆,但又食唔出用D咩整,食落有D热气既感觉,至于薯条炸得比较香脆。呢个所谓既小食,其实份量真系有MAIN COURSE咁大。
炸鱼柳伴薯条配沙律菜
食完之后仲有个龙虾汁海鲜意大利饭,饭质地适中唔算太硬,都几易入口,可惜龙虾汁味道偏淡,海鲜都比较少,如果有多D海鲜会更加好。
龙虾汁海鲜意大利饭
依家happy hour仲会有8折优惠,今餐埋单最后连加一TOTAL $763,有咁既环境咁既野食仲可以坐咁耐,算唔错架啦。

• 生蚝
  • 炸鱼柳伴薯条配沙律菜