2022-11-11
🔹️La Resaca🔹️香港人工作压力大,好多时都想放松下,难得朋友闲日放假就同佢黎个 Happy Hour,Chill下碰下酒杯底先🍻🤭 系湾仔行下街见到有间餐厅原来新开无耐,环境都几舒服,简约风既设计,共有两层,楼上既位置更宽阔,系一班人聚会之选🥢脆皮猪手配蜜糖芥末酱 ($248)猪手肉质好软嫩,外层做到又脆又烟韧,更有沙律及蜜糖芥末酱伴碟。店主好贴心,猪手已切成细细份,一口一粒方便进食👍 猪手配啤酒,真系绝配🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍺 Damm Lemon店家推荐我地饮呢款西班牙啤酒,60%啤酒及40%天然柠檬既黄金比例,调配出清爽怡人既味道。饮落去啖啖清新口感,柠檬味比较出,好适合女士们饮🥢黑毛猪火腿多士 ($88)呢个小食真系好惊喜,多士上洒满满满既芝士碎,多士表面烘过好松脆,内馅有芝士、火箭菜、菇类及黑毛猪火腿,整体好夹,食落又唔觉腻,下一次可以再Encore 😊
🥢脆皮猪手配蜜糖芥末酱 ($248)
猪手配啤酒,真系绝配🍻
🍻🍻🍻🍻🍻🍻
🍺 Damm Lemon
🥢黑毛猪火腿多士 ($88)