2018-06-01
之前嚟过食下午茶,今次就试饮野同小食。除咗午茶时段,佢有free nuts & olive提供,坐低未order就已经拎嚟,赞!!咁啱happy hour 时段 (每日 5~7pm)有个list系买一送一,包括咗selected red wine, white wine, cocktails, rose wine, beer,但唯一唔好处系以每人计买一送一,即系如果两个人嚟都要畀两杯饮品价钱一共饮四杯。我吔就试咗佢嘅rose wine & cocktail,两杯都唔错。买一送一就我吔两个人互相叫番我吔第一杯叫嘅饮品。另外有啲bar snacks拣,我吔先叫咗爆谷鸡,个名吸引余都比想像中好味,炸鸡伴埋爆谷,仲有千岛酱,香口得嚟又唔会太多炸粉!佢有三款platter,每款都系$280,一款系全芝士,一款系全hams,我吔cheese & ham都想要,于是就拣咗呢款,似系parma ham,切得好薄,配上水牛芝士同面包条中和咗啲咸味,够清新,唔错,只系贵咗啲。最后试埋甜品,选择唔多,有tiramisu、mango cheesecake、panna cotta、ice cream等等....
最后试埋甜品,选择唔多,有tiramisu、mango cheesecake、panna cotta、ice cream等等.... 最吸引都系tiramisu。
个样有啲惊喜,用朱古力整嘅小器皿载住平时嘅tiramisu,再有朱古力蛋糕粒同酱,几特别,又唔太甜 !