2022-11-21 354 浏览
今日lunch同朋友行过见到有新店开张,系食西餐嘅,所以决定试下。我地4个人嗌左4个餐share食,餐包埋沙律或者汤,仲有杯野饮。我叫order左肉酱意粉、琵琶虾蕃茄扁意粉、西班牙伊比利亚猪肩胛肉、同埋西冷牛扒。汤系杂菜汤几足料,正常味道。沙律几新鲜。我自己最中意呢个西班牙猪肩胛肉,油花味比较重,配埋啲配菜几夹。啱钟意食肥肉嘅人,一上嚟就同同事抢住食。西冷系切左嘅,肉质几嫩,肉味浓。肉几靓,早知嗌生小小应该仲好食。琵琶虾意粉都几好食,原来琵琶虾好大只,本身仲以为系虎虾咁细嘅。不过我哋四个人,分唔晒,啲虾几新鲜。肉酱意粉🍝好几正常,有啲芝士系面,几好。不过两个意粉嘅汁系一样味嘅。Overall 都几高质嘅,价钱当然都比起平时𠮶啲高😂,今日有九折,人头100。间唔中Happy Friday都会再嚟食,呢区都好少呢个质素嘅嘢食。同咪侍应姐姐都好好招呼。

汤系杂菜汤几足料,正常味道。沙律几新鲜。

西班牙猪肩胛肉

琵琶虾番茄扁意粉