2015-11-28
Ms b's cakery 的蛋糕不嬲以靓见称,每一款都好似艺术摆设咁,佢的whole cake最细500g就有交易,人少少细细件就可以 K.O.佢适逢阿嫂下两星期生日,受人命令去订定生日蛋糕,咁我就顺便坐底食下野啦。海港城呢间叫c'est la b 系cafe 形式,除左有ms b's signature 蛋糕外仲有好多热食选择,有咖哩乌东、炸鸡、意粉、热汤等等,听讲味道仲好唔错架Cafe 的门口唔太明显,系近九龙公园海防道斑马线直入海港城的路口,好多时直冲入商场shopping 就无为意已经行过左了餐厅唔算好大,虽然系星期六下午,但唔算多人,被安排坐位后,睇餐牌见好多野拣,而且店员又比左个iPad 我睇下食物的相,见到rainbow club 五颜六色咁鬼sharp 谂都唔驶谂就叫呢个试下啦,呢个唔系餐黎,另外再散叫左一杯热咖啡等野食时,望下周围的布展,天花板画左好多大大细细的蝴蝶,同ms b's cakery 个网页设计一样的,而且佢地的蛋糕好多款上要都有用糖整成的蝴蝶,亦都有印系蛋糕盒上。店舖型格得黎都好fancy咖啡先到,牛奶系热的,刚打起面头仲有少少奶泡。平时我钟意饮esp
Cafe 的门口唔太明显,系近九龙公园海防道斑马线直入海港城的路口,好多时直冲入商场shopping 就无为意已经行过左了 餐厅唔算好大,虽然系星期六下午,但唔算多人,被安排坐位后,睇餐牌见好多野拣,而且店员又比左个iPad 我睇下食物的相,见到rainbow club 五颜六色咁鬼sharp 谂都唔驶谂就叫呢个试下啦,呢个唔系餐黎,另外再散叫左一杯热咖啡
几片面包我专登分开黎食但就完全食唔出有咩分别;Parmesan cheese 夹住牛油果同火腿一齐食,唔同质地同口感,好好味;个厚蛋系omelette 黎,煮得刚刚熟唔老所以好香滑;蔬菜亦好新鲜。Side dish 的盐味薯片如果可以份量多啲就好了
份三文治只系一开二,好大件,根本无可能拎起成件黎食;建议两个人share 黎食再加件蛋糕咁就very good,我食完后,今晚都唔系咁食得落饭