2019-03-17 129 浏览
星期日中午既时候,心情总系好矛盾。因为今日系假期,所以好开心,听日系星期一又要返工,会开始有d唔舍得。如果系咁,不如开心d享受,留个开心心情去迎接明天。所以我地选拣去食日本料型+火锅放题先选左海胆龙虾汤底。再黎美国进口牛雪花纹好靓、滚一滚就食得,肉质好软。特选美国牛好软好绵、好好味,再带点脂肪,好香呢~美国黑豚肉好重猪味,肉质好嫩。猪腩肉片半肥瘦再薄切,渌一阵间就可以放入口,因为脂肪多,所以食落好香又唔会靭海鲜选择我推介:生蚝、蛏子、象拔蚌、花胶仔(好滑),好新鲜而且佢地可以任叫架!寿司,我推介:黑松露三文鱼寿司黑松露油甘鱼寿司芝士软壳蟹卷香葱吞拿鱼军舰鳗鱼八幡卷 - 外面舖满黑白芝麻,食时好有口感!胡麻藩茄沙律 - 依个前菜我好钟意食,但唔系度度都有,但依度有呀!鳗鱼八幡卷 - 鳗鱼好甜黑松露火炙蟹柳寿司 - 黑松露既香配火炙既烧香味,yeah~烧物,我地拣左:烤波萝、烧蕃薯仔、大葱豚肉串..!佢系波萝同蕃薯仔上加左蜜糖烧,所以味道同平时食既烧物唔同~个大葱豚肉串烧得好香脆,好似食紧烧肉咁~扬物就食左:南瓜天妇罗、蕃薯仔天妇罗、炸虾天妇罗、蟹棒天妇罗、炸鱿鱼圈、芝心虾丸、香芋丸...
星期日中午既时候,心情总系好矛盾。
如果系咁,不如开心d享受,留个开心心情去迎接明天。

所以我地选拣去食日本料型+火锅放题

先选左海胆龙虾汤底。

再黎美国进口牛
雪花纹好靓、滚一滚就食得,肉质好软。

特选美国牛
好软好绵、好好味,再带点脂肪,好香呢~

美国黑豚肉
好重猪味,肉质好嫩。

猪腩肉片

寿司,我推介:
黑松露三文鱼寿司
黑松露油甘鱼寿司
芝士软壳蟹卷
香葱吞拿鱼军舰
鳗鱼八幡卷 - 外面舖满黑白芝麻,食时好有口感!
鳗鱼八幡卷 - 鳗鱼好甜

烧物,我地拣左:
烤波萝、烧蕃薯仔、大葱豚肉串..!
佢系波萝同蕃薯仔上加左蜜糖烧,所以味道同平时食既烧物唔同~
个大葱豚肉串烧得好香脆,好似食紧烧肉咁~

扬物就食左:
全部都炸得好香脆!

依个下午好满足呀

2019-03-17