2021-04-18
荃新天地呢间pizza maru 都开左一段时间,今日终于有机会去试一下。Pizza maru 走韩风路线,但又有意大利菜,所以呢度嘅pizza 都系fusion, 和其他餐厅款式都不太一样。今次叫左个群蟹派对,除左蟹肉之外,仲有虾肉,蘑菇之类等,配以烧烤酱。饼底系蕃茄酱底,好薄好脆,配上上面好juicy同鲜甜嘅饀料, 非常好味.另外一样叫左个菠菜忌廉三文鱼,估唔到走韩风嘅餐厅煮西餐都有水准。菠菜汁好creamy, 意大利粉软硬适中,三文鱼好滑,同外面高级西餐厅水准一样。见到每枱都会叫炸鸡,都知道呢度d炸鸡都好出名,可惜因为食左下午茶,为免浪费,只好留返下次试。饮品方面,餐厅都有好多选择,有酒精同无酒精,我地拣左mojito。荔枝味mojito 好清甜,芒果味就好香,两杯都好好味,视乎你钟意咩口味。