2017-12-14
上次在超市无意中买了一只新牌子的牛奶,佢标签自己的用 Happy Cow 的奶,无强逼母牛造奶,这个信息,令我留下印象。上周在永乐街吃西班牙私房菜。大家系楼下相约等候的时间,便看到 Veggie Monster ,都有 happy Cow 这个讯息。一直很想揾个机会黎支持这种良心餐厅。今晚不煮饭,就来帮衬 。Cashier 有各种各样正能量的信息,都在提倡素食、环保、爱护小动物!呢渡主要分两种面包,冻既 wrap 同热既汉堡,我两样都买。Burger in Black HK 78店员细心地将外卖包装好,真系估唔到个面包非常巨大,分量十足!造型成个黑武士、好cool!竹炭面包同出面唔同,因为要照顾素食者对成份嘅严格要求,所以佢哋嘅竹炭包都系自家配方,够原创!又热又脆既竹炭包,真系好香!以椰奶做既素芝士,配上有机黑豆、羽衣甘篮,仲有素食常客藜麦,好健康丰盛,以黑松露酱贯穿整个味道,香而滋味!Lion and Quinoa HK 55冻卷都层次感十足!超健康嘅猴头菇、藜麦、野菜、南瓜蓉、杏仁片、蕃茄,有菜有果仁,再以美奶滋用汁,清新口味。加上cold pressure juice,美味健
上周在永乐街吃西班牙私房菜。
今晚不煮饭,就来帮衬 。
Burger in Black HK 78
造型成个黑武士、好cool!
又热又脆既竹炭包,真系好香!
Lion and Quinoa HK 55
冻卷都层次感十足!
加上cold pressure juice,美味健康的一餐。
呢度全部都系外卖形式,小店旁边有一张高枱,如果想即时开餐,亦都方便。
希望 veggi monster 越开越多,发放正能量。