2020-06-19 1211 浏览
好耐无出post,太懒😆 好!今次介绍上环私房中菜,已经系第3次encore. 因为真心好味👏🏻👍🏻 你唔会估到,间餐厅系无用明火煮食😱 但竟然有咁ge quality, 实在甘拜下风😍 ✅ 有得包房✅ 楼下有停车场✅ 有靓境,环境舒服✅ 可以BYO,开瓶费100蚊一枝 (但有阵会有特价,老板最平收过我5折)➡️餐厅有得叫汽水同啤酒➡️切饼费$100(如雪糕蛋糕收$150) 🤷🏻‍♀️虽然好多地方都会收切饼费,但老老实实讲,由细到大都唔明洗几只碗要几钱,所以实在唔明点解要收切饼费。 🌚我觉得发明切饼费的人好孤寒😂我地一行八人,当时系有限聚令,所以比左间房我地。之前我去都系一家人去,大约14人。所以3次都有房。👏🏻 有私人空间,舒适环境倾计真系好重要 💬食材黎讲系真心有水准👍🏻😋 餐厅有好多餐单可以择,唔食牛ge关系择左lee个餐,介绍下最好食个几款。头盘 ~ 带子刺身,醉卤鲜鲍鱼,同埋一啲素食。主菜~新鲜胡椒老虎大虾!胡椒香喷喷,不得了简直😌饮汤好足料,淮山杞子炖螺头鸡脚汤。好好饮!醉鸡好入味, 重花雕味Gogogo give it a try la!
✅ 楼下有停车场
✅ 有靓境,环境舒服
➡️餐厅有得叫汽水同啤酒

头盘 ~ 带子刺身,醉卤鲜鲍鱼,同埋一啲素食。

主菜~新鲜胡椒老虎大虾!胡椒香喷喷,不得了简直😌

饮汤好足料,淮山杞子炖螺头鸡脚汤。好好饮!

醉鸡好入味, 重花雕味

Gogogo give it a try la!