2017-12-16
今日happy Friday, 决定同同事出去食豪d (最重要系咁岩大家都无饭带)。两个都想食日本野,就去八海山。一点去到,得两枱有客,火速有位,一座低就俾热毛巾我地抹手先,相当细心。放低餐牌我地望紧之际竟然先上前菜俾我地食住睇,系一份沙律同一份日式蒸蛋,卖相都相当不错,沙律落佐醋,相当清新,蛋就好滑。我点佐个日式牛肉火窝定食,同事就叫佐个网烧牛肉定食。上菜都算快,大概等佐十分钟左右。火窝料好足,虽然唔系俾埋爈一齐上,但真系好足料又够热,呢个价钱满分,唯一唔满足系饭小佐d.同事都好满意佢个网烧牛肉,虽然佢等得比我耐,但讲紧都系三个字左右,有两块薄牛肉,有沙律菜伴碟,所以总觉得日式菜好多细节都好细心又健康。牛肉烧到岩岩好,同事俾我试食,真心正,下次我都会点黎食,虽然有点贵,但真系一分钱 一分货呢度都暂时系尖沙咀食lunch 一谂起日本菜的首选
呢度都暂时系尖沙咀食lunch 一谂起日本菜的首选