2017-10-22
星期五收左工就同同事去左尖东海旁的lavilla TST食晚餐兼饮野 而家打返哩篇野都觉得好轻松好舒服😌☺️一入到去店员会问想坐出面还是入面 我地就拣左坐入面的 坐入面好有feel同埋无咁冻哈哈 店员提我地9点半会有live band唱歌🎤😀我点了一杯rose wine 再配上一份烟三文鱼拼盘 还有后面造型很特别的面包都已经很夹了😉😋首先讲下面包 佢嘅质感系外脆内软 好好食 搽埋佢提供的酱 真系无得输 佢提供嘅酱系香草味的牛油 同埋另一种系味道咸咸的酱 食唔出系咩味🤔😅但系搽面包就系一流👍🏽😋真系好特别又好食 我地几们都食哂成个包 另外 烟三文鱼的份量都好多 烟三文鱼上有点香葱碎 还有一点脆粒 再加上黑胡椒碎 真系好好好食👍🏽👍🏽食左之后仲有余香在口里 不错不错 再配上一杯wine真系好okay 不过略嫌rose wine不够甜 比较似白酒的味道 但都可以的☺️😊而且烟三文鱼够fresh 份量都算多 味觉真系好夹 值得trytry黑毛猪扒 上枱时已觉得好香 再加上黑胡椒碎真系无得输 一上枱后影左几张相就已经切左嚟食 切嘅时候已觉得肉质好腍 到食嘅时候 除左好腍 同埋都几滑嘅哈哈😄真系要趁热
整体上都好🈵️意哩间餐厅嘅质素 主菜的食物都系即叫即整的 因为真系制作需时 需要等候的 一方面享受紧食物另一方面又可以听到live band唱歌 都几relaxxxx架 绝对系会再encore的👍🏽👍🏽