好少去西环揾食,难得放工经过呢边,饿饿地就揾左间餐厅坐低啦😌典型日式居酒屋风格,地方小小却有亲切的招呼😀感觉很温暖~ ---------------------呢度基本上和食同寿司刺身类都有😇刺身同寿司盛更有师傅assorted 款~咁识食就紧系即时拣左个10件寿司盛啦~必须讲,真系每粒都超级新鲜👍👍👍!柚子酱、松露同鱼子酱巧妙地增加了鱼生片的鲜味同层次😻~吃得出师傅的心机同细心要求👨🏼‍🍳~连出面相对少有的鱼款鲂𫚒同系撚鲷呢度都有🐟~ 清酒煮蚬有很香的清酒味🍶而且热辣辣食完暖笠笠🔥串烧牛舌同牛肉都好入味,牛舌厚切好有口感🐮~ 要同大家介绍的系呢个海胆玉子烧💁🏻够特别之余海胆仲要好多😳原本以为一齐卷埋入去先够味,但呢种整法入口即时食到海胆的浓郁同玉子的滑溜😋实在很喜出望外~ 杂锦天妇罗炸得好好😍浆粉好薄但却包得很牢固,天妇罗面同大叶面系第一次食🤓卖相好特别!不过最叹为观止的都系天妇罗虾,超级超级大只,仲有虾羔架🦐鲜味仍然keep到~值得大赞! 仲有最后饱肚嘅海胆炒饭~👅~ -------------------------好味指数😋:8/10翻啅指数🙆🏻:7/10人均消费
---------------------
呢度基本上和食同寿司刺身类都有😇刺身寿司盛更有师傅assorted 款~咁识食就紧系即时拣左个10件寿司盛啦~必须讲,真系每粒都超级新鲜👍👍👍!柚子酱、松露同鱼子酱巧妙地增加了鱼生片的鲜味同层次😻~吃得出师傅的心机同细心要求👨🏼‍🍳~连出面相对少有的鱼款鲂𫚒同系撚鲷呢度都有🐟~
仲有最后饱肚嘅海胆炒饭~👅~
-------------------------
好味指数😋:8/10