2016-10-31
Harlan's Cake Shop既蛋糕好多都好靓好吸引😍,但当中最抢眼既非Sexy Lady($48)莫属💃🏻!一对长腿既剪影倒转左咁放系蛋糕上面,配埋红色伞裙,真系好迷人啊!连平时必拣pastel colour既小妹都忍吾住拣左佢❤️!Sexy Lady用左法国黑朱古力(valrhona 70%)🍫制成~小妹由蛋糕底部开始食🍴,件蛋糕好有层次感,外层既朱古力mousse好幼滑😋,虽然入面有朱古力蛋糕,但个texture都吾会太干💦。而蛋糕中间就有vanilla mousse同埋用陈醋煮过既红桑莓果酱,吾系得个甜字架👏🏻。红色既裙系硬既糖胶黎,个人认为吾系太好食。不过都预左既,呢part系要用糖整先成到形嘛😶。至于朱古力美腿,小妹就觉得味道麻麻地👀,可能系下面实在太美味挂😬。整体黎讲呢件cake甜度适中,朱古力味浓郁但又吾会太甜腻,做得好有水准👍🏻。除左精致既法式甜品✨,店舖亦有卖曲奇架🍪!仲有得试食添😁!小妹试左抹茶🍵味同朱古力味🍫。抹茶控特别中意抹茶味:抹茶味好重,而且非常甘香💚。小妹忍吾住食多左2块啊🙈!