2016-06-01
好热呀0个日,谂住求其揾间CAFE或者BAR坐下。但真系求其唔到,因湾仔系就系有好多呢类餐厅,但好多入面都好黑,佢地下午唔系好开灯,但又唔系话多窗口位㖞。唯有行远0的比我揾到呢间。我原本好开心打算食个TEA,点知原来三点至开始。当时系两点半到啦大概,所以我唯有叫件CAKE食住先。呢期好想食绿茶0既甜品,咁啱佢又有个几靓0既绿茶朱古力蛋糕,我就谂住试下。卖相唔错,可惜绿茶味唔够浓,反而朱古力味重0的。虽然同我预期有0的出入,但好在佢个质地够实,0的CREAM都几滑,但我本人就钟意少甜多0的。我都问佢揾左两柸水,0的水有0的青柠味,几FRESH。食完都未够3点,咁我唯有望下景,我一向都钟意湾仔,0的建筑物有新有旧,人来人往但又唔太迫人。同埋欣赏下佢地0的吊灯,几靓呀!灯光好重要,呢只色调柔和最啱我。终于可以叫个TEA SET啦,几好食㖞!可能食得太多星X克惯左佢地0的味。而呢到就唔同味,我觉得个波菜批入面0的菇菇好加分,够香又有咬口。旁边个沙律都唔错,0的蔬菜好湿润,唔似雪左好耐咁。个SET包个DRINK,我叫左个热茶系LEMONGRASS+HONEY,饮落几舒服,唔太浓但好够热。
呢期好想食绿茶0既甜品,咁啱佢又有个几靓0既绿茶朱古力蛋糕,我就谂住试下。卖相唔错,可惜绿茶味唔够浓,反而朱古力味重0的。虽然同我预期有0的出入,但好在佢个质地够实,0的CREAM都几滑,但我本人就钟意少甜多0的。我都问佢揾左两柸水,0的水有0的青柠味,几FRESH。 食完都未够3点,咁我唯有望下景,我一向都钟意湾仔,0的建筑物有新有旧,人来人往但又唔太迫人。同埋欣赏下佢地0的吊灯,几靓呀!灯光好重要,呢只色调柔和最啱我。 终于可以叫个TEA SET啦,几好食㖞!可能食得太多星X克惯左佢地0的味。而呢到就唔同味,我觉得个波菜批入面0的菇菇好加分,够香又有咬口。旁边个沙律都唔错,0的蔬菜好湿润,唔似雪左好耐咁。个SET包个DRINK,我叫左个热茶系LEMONGRASS+HONEY,饮落几舒服,唔太浓但好够热。