2019-07-05
俾中上环番工啲OL多一个选择,Pokeworld系Lunch嘅好去处,赶时间都食到!平时食得邪恶😈野多,食翻d健康又好吃😋嘅饭,罪恶感都少d😏1️⃣Smoked Chicken Bowl $79(糙米饭,烟熏鸡肉🐥,粟米,番茄仔🍅,青瓜,BBQ酱同芥末蛋黄酱😍)呢个Bowl系重量级大份😏唔算太邪恶之中嘅邪恶!酱汁嘅搭配好正,有少少豉油,蛋黄味同BBQ酱嘅甜味,亦有芥末酱嘅攻鼻,味觉同嗅觉的冲击!饭呢因为佢用的系糙米饭,所以d饭更硬身,不过胜在烟烟韧韧🙆🏻♀️同埋冇咁肥😏烟熏鸡肉就系冻的似一早包装好的肉,不过都几有咬口,唔会韧。 佢仲有黑白芝麻,紫菜,salad veggies同葱花系上面做装饰同调味,即刻令我胃口大增!番茄仔,青瓜同粟米就令成个饭更有咬口,而且菜嘅份量多过肉,即刻觉得成个人健康哂又够哂refreshing🥰话个秘密你知,我一个人食哂成个BOWL🙈🙈🙈翻去又俾大肥肥👦🏻话啦!