2020-05-21 392 浏览
每次来荃湾食lunch都要指定食呢间,一试就上瘾嘅一间食肆餐厅铺面比较细,所以座位唔系好多,正常系15个位或以下,之前疫情下的禁聚令,餐厅能提供的座位就更少了,不过我见我好多人都外卖。俾大家睇下个lunch menu除咗lunch menu,都有全日餐饮嘅menu香煎鸡扒天使面 HKD64呢个餐系lunch menu嘅1号餐,我将烧汁转咗白汁,个waiter话碗白汁会帮我另上,好窝心有healthy & fresh蔬菜,车厘茄和西兰花,鸡扒系用咗黑椒煎,整个面餐份量都算大,味道保留了每一种食物材料的原始味道,唔会话又咸又甜又有味精味咁,好得我欢心士多啤梨奶昔 单价HKD29,跟餐价+HKD5两样我最钟意嘅食材呀,系饮得到嘅士多啤梨同牛奶,系饮得到嘅healthy&fresh,唔系粉沟出来果D,有一粒粒的士多啤梨籽,佢最上层系一层厚牛奶,我唔记得搅匀佢,第一啖饮落去好浓奶味,成杯饮品唔会好甜,味道刚刚好,甚合我心意白汁碎蛋牛角包 HKD36份量系比较细,但味道好好,牛角包好松软,唔油腻店家好nice,每次来到都会俾A4纸装口罩虽然店面细,但感觉好温馨,同埋食物好好味,之前系呢
每次来荃湾食lunch都要指定食呢间,一试就上瘾嘅一间食肆

俾大家睇下个lunch menu

除咗lunch menu,都有全日餐饮嘅menu

香煎鸡扒天使面 HKD64

士多啤梨奶昔
单价HKD29,跟餐价+HKD5

白汁碎蛋牛角包 HKD36
份量系比较细,但味道好好,牛角包好松软,唔油腻

店家好nice,每次来到都会俾A4纸装口罩
虽然店面细,但感觉好温馨,同埋食物好好味,之前系呢到食嘅沙律都超级正,希望呢间食肆可以长长久久开落去