2008-11-10 17 浏览
朋友话要食heavy food, 两个星期前就一齐去左世贸个间ruby tuesday 吃晚饭~~今次系第一次系世贸个间吃, 几舒服~~不过好噪, 那里有太多人gathering 了~~ service okay, 有d过份热心添~~anyway~ 好过服务态度差既~~三个人叫左三个菜....食唔晒~~~下次两个就够了, 始终份量较大~推介***Ruby Minis ~~四个小型burgers, 可拣鸡或牛~~我地拣左四个都系牛~~虽说小型, 但其实食一个都已经半饱架喇~~个burger 脆而香~~~肉质唔错~~一向都喜欢ruby tuesday既burger, 因为个包系脆但唔硬既~~之前试过鸡, 都唔错架~~~ 推介***Teriyaki 鸡扒 ~配有薯蓉两大scoop~~~很滑~!朋友很喜欢~~teriyaki 鸡个卖相好似争d 咁..但个酱汁食落几好~~ 而且鸡扒都几好味~仲要系两大块....四个人食就差唔多~~! 除左ribs, teriyaki鸡扒系唔错的选择 推介***Shrimp Pasta Parmesan (巴马芝士明虾长通粉)我好钟意食pasta~所以狂吃~!~

推介***Ruby Minis ~~

推介***Teriyaki 鸡扒 ~

我好钟意食pasta~所以狂吃~!~ 大只既虾上有小量辣椒粉系面, 醒胃~! 酱汁虽然 对一般一来讲会溜, 但i love it~!~!

说实的, ruby tuesday 既main dish 水准不错~(不过可能要睇分店)~但要提一提, 很久以前试过芝士西兰花nachos~ 个sauce同nachos 完全唔夹~~ 唔推介~!
Ruby Minis
Teriyaki 鸡扒