2017-12-16 248 浏览
呢间一向都想食好耐, 但因为冇得book位,平时又见好多人等,难得有勇士话早啲去帮我拎位,咁我当然就确之不拒啦。虽然黎到系要坐商场位, 但侍应都会经常嚟加水落单,所以都冇hard feeling。餐牌有一份special menu, 平常𠮶份menu好简单, 大约得6,7页,甜品饮品就占了五分三。小食我哋两人叫了炸蘑菇酿鸡肉, 番茄蟹肉牛油果沙律, 两个都系超正,极级推介蘑菇鸡肉有五粒,好香口,唔干身, 完全保留到蘑菇鲜味,而且就算切开, 免治鸡肉都唔会跌咗出嚟,配上黑松露蛋黄酱,一流。番茄蟹肉牛油果沙律, 最惊喜唔系沙律菜够新鲜,系𠮶个黑鱼子酱,而且蟹肉有鲜味,好好食,同我平时系日本订返嚟嘅蟹肉罐头完全唔同, 再加上令人食落感觉清新的牛油果,正主菜方面叫咗烧猪肋骨配薯条 同埋个圣诞menu入面芝士龙虾扁意粉。猪肋骨薯条 , 可能有d人会觉得细份, 但我觉得价钱上嚟讲呢个分量好合理,而且仲要留肚食甜品 个Rib烤得好好,够林,唔梅, 而且烧烤酱分开上可以自己加。 唯一 争啲嘅系薯条炸得有d over, 太干,太热气。芝士龙虾扁意粉好浓芝士, 配搭著煎香,已去外壳嘅龙虾,青瓜粒。 龙虾好

番茄蟹肉牛油果沙律

烤猪肋骨配薯条

芝士龙虾扁意粉好浓芝士, 配搭著煎香,已去外壳嘅龙虾,青瓜粒。 龙虾好有鲜味,而且摆得好靓, 好细心咁切开了一啖啖。
芝士龙虾扁意粉

叫咗一杯饮品同埋一份甜品share, 绿茶柚子沙冰,沙冰配合一球绿茶雪糕,清凉抵饮。 本来想饮牛油果沙冰,但侍应话系用原只牛油果打出黎,惊会饱左,下次先试。
绿茶柚子沙冰

芒果忌廉班戟卷, 有芒果粒,朱古力碎,云呢拿雪糕,面有好均匀的芒果椰汁唧花。 班戟卷内扫了椰汁并舖了一些nut,好味
芒果绿茶班戟卷

一路食都见到有啲人行下商场,被吸引,走入嚟食个甜品,因为唔使加一,就算净食甜品,个价钱都好吸引。
番茄蟹肉牛油果沙律
芝士龙虾扁意粉