2016-03-05
鸣桥 睇见喱度好评咁强劲,今日终于同朋友一齐黎试下喱间人气爆灯嘅烧肉放题。 我地睇完啲order纸,最后决定加埋𠮶$40升级。因为加左之后多好多贵价野食,好似羊架、虎虾、同帆立贝𠮶啲,都唔差𠮶少少钱啦,当然要对自己好啲。 讲番下质素先,有惊喜㖞,放题黎计已经算系咁。虎虾几新鲜,都算爽口嘅,无咩雪味,叫左成打黎烧,咩本都回哂啦。其他肉类都无咩hea做,唔系𠮶种用松肉粉乸到无哂口感嘅货色啰。特别堆介牛肋肉、一口和牛同羊架。 蔬菜方面都唔错㖞,粟米同翠肉瓜就最得我欢心。因为烧完啲肉类,流出黎嘅油份同肉汁,系烧蔬菜嘅时候就能够吸哂入去,再洒两粒海盐,令平凡嘅蔬菜都变得好美味呀。值得一提就系,喱度嘅炉上面放左张烧烤纸,令到烧野食𠮶时冇咁易烧㶶,而且抽气都算ok嘅,冇咩油烟,烧完成晚都无𠮶阵烧肉味。