2021-07-23
同honey参加咗个『自肥计划』ᕤ💥带你游丽阁食好西💥🤣🤣餐厅门外墙壁上大大只:Curry, Boat Noodles,Tom Yum, Satay, Coconut, Mango……反正未谂倒食咩,就呢树啦!里面大大幅刺绣壁画,“啤梨形”吊灯同吊扇好靓好match!感觉几舒服!坐落一阵,服务员好贴心咁免费送上虾片。一边食住香脆中带点微辣嘅虾片,一边慢慢睇有咩好嘢食。俩个人点咗✨香烤薄饼✨马拉盏炒芥兰✨泰式湿炒河粉✨椰汁千层糕✨香烤薄饼金黄色又蓬松嘅外皮,食落和暖、柔软、有咬口,下次点埋咖哩,仲更加。✨马拉盏炒芥兰芥兰炒得碧绿爽脆有镬气,除咗马拉盏酱,仲加咗小虾米、豆瓣酱、姜丝、蒜蓉同红辣椒去炒,好入味。✨泰式湿炒河粉满满一“盆”湿炒河粉有甘笋、芥兰、椰菜花、西兰花同秀珍菇,颜色鲜艳,健康得嚟又吸睛。最欣赏佢嘅猪肉,吾系一片一片,而系好似炮仗咁一串一串,而且用咗好似香茅等香料烧烤过,有种焦香味。河粉炒得均匀,条条挂有酱汁好滑!✨椰汁千层糕到『甜品胃』出没😂,喜欢烟烟靭靭嘅嘢,呢个椰汁千层糕几Q弹,满足晒😋食饱饱,今次个『自肥计划』几成功!
✨香烤薄饼
✨马拉盏炒芥兰
✨泰式湿炒河粉
✨椰汁千层糕
✨香烤薄饼
食饱饱,今次个『自肥计划』几成功!